(Nuotr. iš čia)
Monika, – paklausiau, – ką per šilumą valgai pietums ar vakarienei? Noriu nusižiūrėti.
Aš, – atsakė ji, – žinok, pietums jau kuris laikas tą patį. Man kažkaip norisi ir reikalauja salotų (tokią gerą rūšį ir pas mamą radau, ir porąkart pavyko nusipirkti, kurios ne kietos-ne sausos-ne peraugusios, o tokios minkštos, sultingos, na, tiesiog labai. Taigi:
- tos salotos
- agurkas
- pomidoras
- pusė avokado
- varškės sūris riebokas (22% koks tai Senolių - toks minkštas, trapus, net į kreminę pusę)
- sėklos (skrudinti saulėgrąžų branduoliai ir linų sėmenys)
- svogūno laiškas
- druska
- pipirai
- aliejus
- riekė ar pusė riekės duonos, tostery paskrudintos.
Papildyta. Monikos salotų tiuningas pagal Joną:
- vietoj rieboko sūrio galima dėti liesos varškės (berods Rokiškio), kuri būtų sausa,
- ir rūkytos lašišos gabaliukų (specialiai salotoms), juos dar truputį pasmulkinti.
Taip salotos tampa subalansuotos vyrams. Lašišos kaina – 3,79. Besilaikantiems dietos aliejaus galima nepilti.