Bulvių apkepas? BULVYTĖS DAUPHINOIS!

Sakykit: dow·fuhn·waa!

Nes, moko Jonas, „bulvių apkepas“ skamba ne taip smagiai.
Tai metas skusti bulves!

Rašo gerb. Jonas:

Kadangi produktus seikėjome iš akies, tai patikslinu receptą.
Gaminau svečiams, išsaugojau kasos čekį, todėl galiu tiksliai pasakyti, kiek telpa toje didelėje keptuvėje – net

1,7 kg bulvių
Pieno prireikė 300-400 ml
Grietinėlės – apie 200 ml
(Svarbiausia nepamiršti maišyti, nes krakmolas iš bulvių drauge su pienu linkę svilti. Pieno geriau mažiau, o gietinėlės – daugiau.)
Druskos
Peletrūnų / čiobrelių
Sūrio gali būti net 200 g
(Čederis puiku, bet tiks bet koks, kuris gerai lydosi. Tarkuotas sūris geriau pasiskirsto po apkepą, nei pjaustytas, tad, jei gaminate namie, nepatingėkite naudoti tarkos.)

Skanaus!

Vilma Sabutienė
Kiekvieną dieną tu pamatai, išgirsti arba perskaitai ką nors nauja. Bet jeigu nori temos, prašau – parašyk man apie Liuteronų bažnyčią. (Chesterfield. Laiškai sūnui). Ačiū, kad domitės!

Parašykite komentarą