Prieš gerą mėnesį, besibaigiant rugpjūčiui, kai dar buvo – ak! – šilta ir šviesu, tokią baisiai gražią dieną gavosi proga pagaminti majonezą. Jonas dar ir papasakojo, kas kaip. Paskui šviežutėliu skanumynu mikliai apmaišytos tarkuotos morkos su česnakiukais. Valgė visi.
Šiais laikais kaip tai majonezas visai ne trendinis brendinis, mat ne koks egzotinis, o labiau asocijuojasi su vargo metais, kai paplėkusių virtų daržovių skonį esą reikdavo numalšinti gausiu padažu. Įdomiai pasiskaičiau – atrodytų, ką čia, majonezas, pamanyk. O, pasirodo, kaip Močiutė sakydavo, rašo: How Millennials Killed the Mayonnaise.
Dar, vėl. Nepainioti gero dalyko su visokių niekų prikištais pirkiniais – šitas yra tikras daikc. Sveika ir skanu. Beje, ar žinojot, kad majonezą veik galima vadinti bajonezu? Žr. čia. Rudeniui užėjus, slogai puolant, panašiai ir tariam gal
2 kiaušinių tryniai
Šaukštelis garstyčių
Šaukštelis druskos
Šaukštelis cukraus
1 citrinos sultys
Apie 0,5 l aliejaus, beskonio-bekvapio, paprasto
Plakti. Plakti. Plakti. Kaip? Žr. video. Ir, beje, visas procesas truks tikrai neilgai – maždaug, kol kietai išvirtų kiaušinis.
Štai ir turim – galim ir draugams nukabinti į kitą stiklainiuką, pasidalinti
Skanaus!
