Naminis majonezas

Prieš gerą mėnesį, besibaigiant rugpjūčiui, kai dar buvo – ak! – šilta ir šviesu, tokią baisiai gražią dieną gavosi proga pagaminti majonezą. Jonas dar ir papasakojo, kas kaip. Paskui šviežutėliu skanumynu mikliai apmaišytos tarkuotos morkos su česnakiukais. Valgė visi.

IMG_6356

Šiais laikais kaip tai majonezas visai ne trendinis brendinis, mat ne koks egzotinis, o labiau asocijuojasi su vargo metais, kai paplėkusių virtų daržovių skonį esą reikdavo numalšinti gausiu padažu. Įdomiai pasiskaičiau – atrodytų, ką čia, majonezas, pamanyk. O, pasirodo, kaip Močiutė sakydavo, rašo: How Millennials Killed the Mayonnaise 

Jonas

Dar, vėl. Nepainioti gero dalyko su visokių niekų prikištais pirkiniais – šitas yra tikras daikc. Sveika ir skanu. Beje, ar žinojot, kad majonezą veik galima vadinti bajonezu? Žr. čia. Rudeniui užėjus, slogai puolant, panašiai ir tariam gal ;)

produktai

2 kiaušinių tryniai
Šaukštelis garstyčių
Šaukštelis druskos
Šaukštelis cukraus
1 citrinos sultys
Apie 0,5 l aliejaus, beskonio-bekvapio, paprasto

Plakti. Plakti. Plakti. Kaip? Žr. video. Ir, beje, visas procesas truks tikrai neilgai – maždaug, kol kietai išvirtų kiaušinis.

Štai ir turim – galim ir draugams nukabinti į kitą stiklainiuką, pasidalinti   

Skanaus!

 

Vilma Sabutienė
Kiekvieną dieną tu pamatai, išgirsti arba perskaitai ką nors nauja. Bet jeigu nori temos, prašau – parašyk man apie Liuteronų bažnyčią. (Chesterfield. Laiškai sūnui). Ačiū, kad domitės!

Parašykite komentarą