Ramen. Mano variantas

Žiauriai demokratiška ir prabangi pigmakaronių versija.

Ramen – tai kinų bei japonų liaudies sriuba, kuri turi įvairiausių versijų. Jei mėginsite ieškoti receptų internete, tai rasite tokių variantų, kur pateikta viso labo prabangesnė bomžpakio versija. Jei neturite savo aplinkoje paauglių, tai paaiškinu, kad bomžpakis yra užpiltiniai makaronai. Jų būna įvairiausių.

Ši sriuba subalansuota mėsėdžiams, bet tinka ir vegetarams. Pagrindą sudaro sultinys bei makaronai. Visa kita – jūsų fantazijos vaisius. Kadangi tai – liaudies variantas, tai jūsų variantas tikrai neprastesnis. Tad ekspermentuokite drasiai. Čia pateiksiu savo variantą.

4 porcijoms reikės

1 litro sultinio
200 g ramen makaronų
4 skiltelių česnako
1 laimo
gabalo imbiero šaknies
ankšties čili pipiro
4 šaukštų sojos padažo
4 šaukštų skrudintų sezamų sėklų aliejaus
ryšulėlio svogūnų laiškų
500 g mėsos
2 kietai virtų kiaušinių 
kimči morkų

Sultinys. Jei nesate vegetaras, imate kilogramą kiaulienos kaulų (kartais prekybos centruose tai vadinama kiaulienos ragu, nes ten ant kaulų daugiau mėsos), tinka ir vištienos rinkiniai sriubai. Jei esate darbštūs, rekomenduoju susirasti taisykles, kaip teisingai virti sultinį. Ten reikės su prieskoniais kepinti tuos kaulus ir t.t. Norite? Sėkmės.

Mano variantas paprastas – į greitpuodį sumetam kaulus, tada eina lauro lapas ar du, keli kvapnūs pipirai, keli kartieji, vanduo ir – pirmyn. Visą kitą darbą atliks aukščiau išvardinti kvapnūs dalykai.

Jei esate ne iš mėsėdžių, tai puikiai žinote, kaip išvirti daržovių sultinį, tad nestabdykite savęs.

Ramen 1

Kol verda sultinys. Šaukštuku nugramdome imbiero šaknies odelę ir šaknį sutarkuojam. Vienai porcijai reikia maždaug arbatinio šaukštelio imbiero. Smulkiai supjaustom čili pipiro ankštį ir išspaudžiam česnaką. Visa tai galima sumaišyti. Jei jūsų šeimynykščiai ar šiaip sriubos valgytojai nevalgo kurio nors ingrediento, galima visa tai laikyti atskirai.

Makaronai. Yra specialūs makaronai ramen sriubai. Jų virimo trukmė – 4 min. Išvirę nuplaukite šaltu vandeniu, kad nesuliptų.

Mėsa. Galite naudoti kiaulieną, vištienos krūtinėlę, jautieną. Galite įsimesti krevečių, galite visa tai daryti be šių produktų. Aš paprastai imu jautienos gabalą, pakepu keptuvėje ir supjaustęs juostelėmis dedu į sriubą.

Ramen 2

Patiekimas. Į dubenėlius (pageidautina dubenis) sudedame išvirtus makaronus, mėsą, imbiero-česnako-čili mišinio kaupiną arbatinį šaukštelį, kimči morkų šaukšą, pusę kietai virto kiaušinio (pastarųjų dviejų ingredientų mano šeimynykščiai nevalgo, tad tai optional), šaukšas sojų padažo, šaukštas sezamų aliejaus, skiltelė laimo ir žiupsnis svogūnų laiškų. Visa tai užpilame karštu sultiniu, išmaišome ir – skanaus.

Ramen 3

Tipsai. Jei kuris iš mano minėtų produktų jums nepatinka – nedėkite. Dėl druskos per daug nieko nerašiau, nes tai galima sureguliuoti su sojų padažu. Dėl makaronų – dėkite kokius tik norite. Nėra taisyklės. Galite naudoti net gi tuos pačius pigiuosius užpilamus. Jei pergyvenate dėl fgūros ir vengiate riebalų bei angliavandenių, nedėkite makaronų, o tenkinkitės daržovėmis ir mėsa. Vengiate riebalų? Išvirkite sultinį iš vakaro, leiskite riebalams per naktį sustingti, o tada juos paprasčiausiai pašalinsite su kiaurasamčiu. Dėl sezamų aliejaus. Daugelyje parduotuvių yra tyro sezamų aliejaus. Jis netinka. Tai turi būti skrudintų sezamų aliejus. Mėginkite, ekspermentuokite, ir atrasite skonį, kuris jums bus pats artimiausias. Tai puiki šildanti sriuba, ypač tinkanti šaltu oru, kai aplink tiek daug apsisnargliojusių.

 

Jonas Liorančas
Jonas yra draugas, mėgstantis ir gebantis gardžiai ištaisyti visokius valgius. Ir širdingai vaišinantis artimą savo.

Parašykite komentarą