Sparneliai pagal Joną

Jono sparneliai 2
Sparneliai pgl. Joną

Kitas valgis iš Jono virtuvės, aprašytas jo paties.

Dar iš pirštais imamų dalykų – karštas užkandis: Sparneliai (pvz., 1 kg)

I. Su pesto

  • Sparnelius reikia supjaustyti į tris dalis – per sąnarius
  • Užbarstyti druskos (bet nedaug)
  • Uždėti pesto (galima šiek tiek palaikyti)
  • ir po to nedideliame kiekyje aliejaus apkepti

II. Galima tą patį šposą daryti ne su pesto, o su salsa, bet reikia imti tą gerąjį (Santa Maria berods), tuomet viskas dar paprasčiau:

  • Supjaustytus į tris dalis sparnelius apkepti aliejuje (jo neturi buti labai daug),
  • o po to įbirbinti gerokai salsos ir juos patroškinti

Taip ta mėsytė gausis aštroka, o prieskonių bus pakankamai nuo padažo.

Atrodo, kad ir viskas. Jei su salsa darysi sparnelius, tai neturėtų užimti daugiau nei 30 min.

Pastaba. Realybė tikrai šaunesnė už čia matomą vaizdą.

 

Vilma Sabutienė
Kiekvieną dieną tu pamatai, išgirsti arba perskaitai ką nors nauja. Bet jeigu nori temos, prašau – parašyk man apie Liuteronų bažnyčią. (Chesterfield. Laiškai sūnui). Ačiū, kad domitės!

Parašykite komentarą