Varškėtukai pagal Močiutę (su muzika)

Pas Močiutę vaikai įprastai nesiskundžia apetitu :) O grįžę mini patiekalus, kuriuos mes nedažnai gaminam (arba apskritai dar neprisiruošėm), bet taip mielai prisimenam iš vaikystės. Vieną tų užmarštin nustumtųjų – kone patį paprasčiausią – savaitgalį ryžausi išbandyti. Mama susakė receptą, vaikai apsidžiaugė – varškėtukai pavyko ir per dvi dienas buvo suvalgyti: vieną dieną vakarienei, kitą – pietums. Ypač džiaugiausi antrą dieną, kai per karštį, grįžus iš lauko, tereikėjo juos pakepti. Taigi,

VARŠKĖTUKAI PAGAL MOČIUTĘ

  • 2 pak. riebios varškės
  • 1 st. kefyro
  • 2 kupini šaukštai krakmolo (bus purūs)
  • 4 kiaušiniai
  • Miltų – pagal tešlą: skystenė, nei kočiojimui, bet tirštesnė, negu blynams: kabinama šaukštu
  • Mėgėjams – cukraus (aš nededu)
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek vanilinio cukraus (jei valgysim su saldžiu padažu)

Varškę išplakam su kefyru ( aš naudojau blenderį), mušam kiaušinius, maišom krakmolą, druską, jei naudojam – cukrų, vanilinį cukrų.

Tada nutaikydami beriam miltus. Geriausia, jei tešla kiek pastovės, tada žiūrėti tirštumą (pridėti miltų – sutirštinti, varškės – suskystinti).

Užverdam pasūdytą vandenį. Sudrėkintu šaukštu kabinam tešlą ir kitu šaukštu ar – geriau – pirštu leidžiam į vandenį. Užvirus paverdam apie 5 min.

Nebus labai dailūs (kokie būtų, jei kočiotume tešlą, ridentume volelius ir juos supjaustytume), bet minkšti, skanūs, ypač patiks vaikams.

Tinka su grietine, sviestu, jų abiejų padažu, uogiene, cukrum ar net spirgučiais. Jei liks – kitą dieną sueis pakepus ant sviesto.

Nuotraukos neturiu (jie nefotogeniški, kaip Mama sako – atėjusiam žmogui nepaduosi), bet štai daina šiam metų laikui:

Arba jos originalas, arčiau Močiutės:

Geros nuotaikos!

 

Vilma Sabutienė
Kiekvieną dieną tu pamatai, išgirsti arba perskaitai ką nors nauja. Bet jeigu nori temos, prašau – parašyk man apie Liuteronų bažnyčią. (Chesterfield. Laiškai sūnui). Ačiū, kad domitės!

Parašykite komentarą