Mielinės bandelės

Šias visada pavykstančias bandeles išmokau kepti iš Monikos. Skanu pusryčiams su sviestu, pienu ir visaip bet kada.

Tešla iškilo
Tešla iškilo

Kai paprašiau recepto, ji surašė taip:

INGREDIENTAI ir GAMINIMAS

  • 1/4 (apie 25g) aktyvių mielių gabaliuko užpili kažkiek cukraus
  • įberi vanilinio cukraus (arba ne)
  • žiupsnį druskos
  • ir viską išmaišai
  • pakaitini 200-250ml pieno, kol sušyla
  • supili ant mielių, viską gerai išmaišai
  • tada ištirpini 100g tikro sviesto
  • supili ant mielių
  • įmuši 2 išplaktus kiaušinius
  • ir beri miltus. Beri tol, kol nebelimpa prie puodo ir galima minkyti (bet nedėti per daug, kad nebūtų kietos)
  • gautą tešlą vos vos paminkai, dedi į atskirą indą ir apklojus rankšluostuku palieki pakilti (apie 30 – 40 min.)
  • iš tešlos darai bandutes ir pašauni į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 min (arba kol gražiai paruduoja)

—————————–

  • Iš šios tešlos išeina puikūs kiškučiai Velykoms. Padarai pilvuką, tada letenėles ir ausytes. Su šokoladu padarai veidelį ir bambą :)
  • Taip pat – padidintos ir apibarstytos sezamo sėklom – bandelės burgeriams.

 

Vilma Sabutienė
Kiekvieną dieną tu pamatai, išgirsti arba perskaitai ką nors nauja. Bet jeigu nori temos, prašau – parašyk man apie Liuteronų bažnyčią. (Chesterfield. Laiškai sūnui). Ačiū, kad domitės!

One thought on “Mielinės bandelės

Parašykite komentarą