Šias visada pavykstančias bandeles išmokau kepti iš Monikos. Skanu pusryčiams su sviestu, pienu ir visaip bet kada.

Kai paprašiau recepto, ji surašė taip:
INGREDIENTAI ir GAMINIMAS
- 1/4 (apie 25g) aktyvių mielių gabaliuko užpili kažkiek cukraus (aktyvių:sausų mielių santykis yra 4:1, tai apie 7 g sausų)
- įberi vanilinio cukraus (arba ne)
- žiupsnį druskos
- ir viską išmaišai
- pakaitini 200-250ml pieno, kol sušyla
- supili ant mielių, viską gerai išmaišai
- tada ištirpini 100g tikro sviesto
- supili ant mielių
- įmuši 2 išplaktus kiaušinius
- ir beri miltus. Beri tol, kol nebelimpa prie puodo ir galima minkyti (bet nedėti per daug, kad nebūtų kietos)
- gautą tešlą vos vos paminkai, dedi į atskirą indą ir apklojus rankšluostuku palieki pakilti (apie 30 – 40 min.)
- iš tešlos darai bandutes ir pašauni į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 min (arba kol gražiai paruduoja)
—————————–
- Iš šios tešlos išeina puikūs kiškučiai Velykoms. Padarai pilvuką, tada letenėles ir ausytes. Su šokoladu padarai veidelį ir bambą
- Taip pat – padidintos ir apibarstytos sezamo sėklom – bandelės burgeriams.

One thought on “Mielinės bandelės”