Sekmadieninės mokyklėlės klausimas: kodėl su pinigėliais? Atsakymo ieškokite, įsiskaitykite ir įsižiūrėkite į paveikslą ČIA
Receptą ėmiau iš ČIA
Jei kam reikia greito vertimo, štai:
Pyragas
1 puodelis pusiau saldaus šokolado drožlių
½ puodelio nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
¾ puodelio cukraus
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
2 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
3 dideli kiaušiniai
1/2 puodelio kakavos miltelių
„Auksinių“ šokoladinių monetų papuošimui
Šokoladinis glaistas
1 puodelis pusiau saldaus šokolado drožlių
1/2 puodelio riebios grietinėlės
Gaminimas
Orkaitės karštis – 190.
Šokoladą ir sviestą ištirpiname (pvz., dubenyje virš karšto vandens), įmaišome cukrų, druską, kavą ir vanilę, įsukame-įplakame kiaušinius, įmaišome kakavą. Pilame į paruoštą torto formą (kepimo popierius, riebalai), kepame apie 25 minutes. Iškepusį išimame („išsegame“) iš formos, paliekame atvėsti.
Šokoladą kremui su grietinėle ištirpiname, karštu glaistu aptepame tortą.
Iškart puošiame šokoladiniais pinigėliais.