Tortas Šv. Mato šventei: pyragėlis su pinigėliais

Sekmadieninės mokyklėlės klausimas: kodėl su pinigėliais? Atsakymo ieškokite, įsiskaitykite ir įsižiūrėkite į paveikslą ČIA

Receptą ėmiau iš ČIA
Jei kam reikia greito vertimo, štai:

Pyragas
1 puodelis pusiau saldaus šokolado drožlių
½ puodelio nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
¾ puodelio cukraus
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
2 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
3 dideli kiaušiniai
1/2 puodelio kakavos miltelių

Auksinių“ šokoladinių monetų papuošimui

Šokoladinis glaistas
1 puodelis pusiau saldaus šokolado drožlių
1/2 puodelio riebios grietinėlės

Gaminimas

Orkaitės karštis – 190.

Šokoladą ir sviestą ištirpiname (pvz., dubenyje virš karšto vandens), įmaišome cukrų, druską, kavą ir vanilę, įsukame-įplakame kiaušinius, įmaišome kakavą. Pilame į paruoštą torto formą (kepimo popierius, riebalai), kepame apie 25 minutes. Iškepusį išimame (išsegame) iš formos, paliekame atvėsti.

Šokoladą kremui su grietinėle ištirpiname, karštu glaistu aptepame tortą.

Iškart puošiame šokoladiniais pinigėliais.

IMG_5069

 

 

Vilma Sabutienė
Kiekvieną dieną tu pamatai, išgirsti arba perskaitai ką nors nauja. Bet jeigu nori temos, prašau – parašyk man apie Liuteronų bažnyčią. (Chesterfield. Laiškai sūnui). Ačiū, kad domitės!

Parašykite komentarą